A  A  A

‘Ho-evendag’ pastorale beroepskrachten en medewerkers bisdomkantoor

Vrijdag 21 Oktober 2016 - Ongeveer 70 pastorale beroepskrachten en medewerkers van het bisdomkantoor kwamen op dinsdag 18 oktober bij elkaar in Conferentiecentrum Bovendonk te Hoeven voor de Ho-evendag. De Ho-evendag is de opvolger van de Nobelaerdag te Etten-Leur. Deze wordt om de twee jaar georganiseerd.

Lees meer >>

Eerste diocesane dag ‘Biddende Moeders’

Donderdag 20 Oktober 2016 - Het was een gezellige drukte op 15 oktober in de pastorie naast de Sint Josephkerk in Roosendaal. Daar werd de eerste diocesane dag van ‘Biddende Moeders’ gehouden in het bisdom Breda. Al snel werd het duidelijk dat de Wereldkerk naar ons toekomt. Er klonken Arabische, Assyrische en Nederlandse klanken, maar de onderlinge cultuur- en taalverschillen werden snel overwonnen door het gemeenschappelijk beleden geloof.

Lees meer >>

Bedevaart priesterstudenten: audiëntie bij paus Franciscus en groepsfoto

Donderdag 20 Oktober 2016 - “Het was een overweldigende ervaring om zo dicht bij de paus te zijn en hem van zo nabij mee te maken.” Dit zeggen Nabor Langstraat en Stefan Luong over de audiëntie met de paus op woensdag 19 oktober. De priesterstudenten van het bisdom Rotterdam maken deel uit van de groep seminaristen van de bisdommen Breda, Rotterdam en Utrecht die van 15 t/m 22 oktober op bedevaart zijn naar Rome.

Lees meer >>

Reactie kardinaal Eijk op kabinetsplannen inzake ’Voltooid leven’

Maandag 17 Oktober 2016 - Woensdag 12 oktober maakte het kabinet bekend naast de bestaande Euthanasiewet een nieuwe wet te willen uitwerken voor hulp bij suïcide aan mensen die hun leven ‘voltooid’ achten. Kardinaal Eijk, referent voor medische ethiek van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, reageert vandaag, maandag 17 oktober, in een artikel op de Opiniepagina van Trouw.

Lees meer >>

Heilig Jaar: gezamenlijke bedevaart priesterstudenten naar Rome

Zondag 16 Oktober 2016 - Van 15 oktober tot en met 22 oktober zijn de staf van de priesteropleidingen en de priesterstudenten van de bisdommen Breda, Rotterdam en Utrecht op bedevaart naar Rome. Op het programma staan onder meer een bezoek aan de Kerk der Friezen en de Sixtijnse kapel. De seminaristen zullen de eucharistie vieren op enkele bijzondere plekken, zoals bij het graf van Petrus in de Sint Pieter.

Lees meer >>

Expertiseavond over ANBI en fondsenwerving

Zaterdag 15 Oktober 2016 - Op dinsdag 11 oktober waren financieel betrokken parochiebestuurders en andere belangstellenden uitgenodigd voor de expertiseavond fondsenwerving. Deze vond plaats op Bovendonk te Hoeven. Geerten Kok, gedelegeerde voor de kerkopbouw, opende de avond met gebed. “Aandacht en zorg voor het goede beheer is er niet omwille van de financiën op zich, maar omwille van de voortgang van het geloof,” gaf hij aan.

Lees meer >>

Vacature Sint Franciscuscentrum: coördinator vorming en projecten

Vrijdag 14 Oktober 2016 - Het Sint Franciscuscentrum heeft een vacature voor een coördinator vorming en projecten m/v voor 24 uur per week (0.66 fte). De coördinator vorming en projecten draagt bij aan de planning, organisatie en uitvoering van activiteiten die door of mede door het Sint Franciscuscentrum worden georganiseerd.

Lees meer >>

Nieuw project bisdom Breda: ‘Vluchtelingen voor vluchtelingen’

Donderdag 13 Oktober 2016 - De komst van vluchtelingen roept op tot naastenliefde en concrete hulp. Deze boodschap klonk vol overtuiging op de jaarlijkse dag voor emeriti en pastoraal werk(st)ers met pensioen. De dag vond op 7 oktober 2016 plaats in Centrum Bovendonk te Hoeven. Bisschop Liesen introduceerde op deze dag voor de emeriti het project ‘Vluchtelingen voor Vluchtelingen’. Ook stelde hij projectnedewerkster mevrouw Fatin Mattey Eshaw aan hen voor.

Lees meer >>
Magazine WJD-special

Het nieuwe Bisdommagazine is een special over de Wereldjongerendagen in het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Jongeren uit het bisdom Breda en het bisdom Rotterdam reisden samen met jongeren uit Suriname naar de Wereldjongerendagen in Krakau. Het Magazine doet verslag van hoogtepunten van de gezamenlijke reis.

Download het Magazine!