A  A  A

‘Maak diaconie zichtbaar’

Donderdag 1 December 2016 - “Een winstpunt van deze avond is dat we met elkaar goed nagedacht hebben over hoe diaconie op kaart gezet kan worden. Dat moeten we voortzetten. Zowel naar binnen toe als naar buiten moeten we goed laten zien waar we mee bezig zijn.” Dit zegt pastoraal werker Wiel Hacking na een werkconferentie over het zichtbaar maken van diaconie.

Lees meer >>

Bisschop Liesen in Geloofsgesprek over het Onze Vader

Woensdag 30 November 2016 - In het Geloofsgesprek spreekt bisschop Liesen komende zondag 4 december met Leo Fijen over het Onze Vader. Met ingang van de Advent (27 november) werd de nieuwe vertaling van het Onze Vader ingevoerd in de liturgie.

Lees meer >>

Vraag en antwoord bij het nieuwe Onze Vader

Woensdag 30 November 2016 - De Advent luidt het begin van het kerkelijk jaar in. Dit jaar heeft de Advent een speciale tint, omdat de gelovigen op de eerste zondag van de Advent in de liturgie de nieuwe versie van het Onze Vader bidden. Het bisdom organiseerde op vrijdag 25 november 2016 een middag over deze nieuwe versie.

Lees meer >>

Adventsactie 2016: Hoop voor moeder en kind

Woensdag 30 November 2016 - “In onze kinderen wordt geschiedenis zichtbaar, maar ook toekomst. Zo brengen onze kinderen hoop.” Adventsactie zet in 2016 vijf bijzondere projecten in het Licht van Advent: ze koesteren alle vijf moeders en kinderen. Tijdens de bijeenkomst op 28 november die vooruitblikte op de Vastenactie 2017, kwam ook de Adventsactie 2016 ter sprake. Vijf projecten vragen in de tijd tot Kerstmis om steun voor moeders en kinderen.

Lees meer >>

Vastenactie 2017: Bouwen aan eilanden van hoop

Woensdag 30 November 2016 - Ben Hartmann, de missiesecretaris van het bisdom, en Guus Prevoo, missionair werker van de Bisschoppelijke Vastenactie, verzorgden op 28 november de aftrap voor de Bisschoppelijke Vastenactie 2017. De bijeenkomst vond plaats in de Johanneszaal van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk te Hoeven. Er waren ongeveer 20 aanwezigen. Zij gaan in de parochies aan de slag met de voorbereidingen voor de actieperiode.

Lees meer >>

Paus Franciscus: ‘Misericordia et Misera’

Vrijdag 25 November 2016 - ‘Misericordia et Misera’, met deze woorden opent de apostolische brief van paus Franciscus. De paus presenteerde de brief op maandag 21 november, de dag na de afsluiting van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Met het document onderstreept paus Franciscus dat barmhartigheid essentieel is voor de Kerk.

Lees meer >>

Basilieken sluiten heilig jaar af

Donderdag 24 November 2016 - Op 20 november 2016 sloot paus Franciscus de heilige deuren van de Sint Pietersbasiliek te Rome. Hiermee is het Heilig Jaar van de Barmhartigheid geëindigd. In het bisdom Breda concentreerden de activiteiten zich rond de drie basilieken. De medewerkers van deze kerken kijken tevreden terug op het afgelopen jaar.

Lees meer >>

Paus, pelgrims en kardinaal (Nederlandse Dag Rome)

Donderdag 24 November 2016 - “Ik vind het heel bijzonder.” “Ik vind het overweldigend.” “Ik vind het fantastisch.” De deelnemers aan de Nederlandse Dag in Rome waren erg onder de indruk. Onder hen waren ook pelgrims uit het bisdom Breda. Op katholiekleven.nl is een video gepubliceerd van dit slotakkoord van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

Lees meer >>
Pelgrims ontmoeten paus

Op dinsdag 15 november waren in Rome zo’n 2.000 Nederlandse pelgrims bij elkaar op de ‘Nederlandse dag’ in het kader van de afsluiting van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

Ook vanuit het bisdom Breda nemen pelgrims deel aan de bedevaart.

De Nederlandse dag op 15 november was het hoogtepunt van hun pelgrimage. Een aantal pelgrims schudde de paus persoonlijk de hand.

Lees meer