A  A  A

Bijeenkomst in het bisschopshuis: een katholieke bijdrage aan de samenleving

Dinsdag 20 September 2016 - Bisschop Liesen heeft priesters, diakens en pastoraal werk(st)ers in het bisdom van Breda uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst in het bisschopshuis van het nieuwe werkjaar. De ontmoeting vindt plaats op maandagavond 17 oktober 2016. Speciale gast op deze avond is prof. dr. Fred van Iersel.

Lees meer >>

Paus Franciscus zegent Mariakronen Ommegang Bergen op Zoom

Dinsdag 20 September 2016 -  Op zondag 25 september 2016 komt de televisie-uitzending van de eucharistieviering uit de H. Laurentiuskerk te Breda/Ginneken. Voorafgaand aan de televisie-uitzending is er een uitzending van het Geloofsgesprek over de nieuwe kroonjuwelen van de Maria Ommegang. Tijdens de audiëntie van woensdag 21 september 2016 zal paus Franciscus deze kroonjuwelen zegenen.

Lees meer >>

Diaken Vincent de Haas: 'Barmhartigheid is een doe-woord'

Vrijdag 16 September 2016 - “Barmhartigheid is een centraal begrip in ons geloof. De Kerk benadrukt het op alle mogelijke en onmogelijke manieren.” Dit zegt diaken Vincent de Haas in de film ‘Barmhartigheid: De Kerk’ op katholiekleven.nl. De opnames werden gemaakt in de kerk H. Willibrordus in Teteringen. De film is de derde in de vierdelige serie op katholiekleven.nl vanwege het heilig jaar van de barmhartigheid.

Lees meer >>

Minister-president in gesprek met delegatie vanuit de kerken

Donderdag 15 September 2016 - “Het is goed als we elkaar met enige regelmaat spreken.” Dat welkom gaf minister-president Mark Rutte aan de delegatie van de kerken, die dinsdag 13 september bij hem op bezoek was in het torentje. Ook vakminister Ard van der Steur en enkele ambtenaren woonden het gesprek bij. Mgr. Liesen maakte deel uit van de delegatie namens de kerken, als vicevoorzitter van de Rooms-Katholieke Bisschoppenconferentie.

Lees meer >>

Paus Franciscus vraagt te bidden om vrede

Donderdag 15 September 2016 - Op 20 september aanstaande brengt paus Franciscus een bezoek aan Assisië. De Heilige Vader vraagt om op die dag in ieder bisdom te bidden voor de vrede. Het verzoek van de paus kwam op 9 september. Vanuit de kerkprovincie is aan ieder bisdom de vraag van de Heilige Vader toegezonden, vergezeld van een aantal suggesties voor de te houden gebedsdag.

Lees meer >>

Geloofsgesprek in de parochie over het ambt van diaken

Woensdag 14 September 2016 -  Op zaterdag 3 september verzorgde diaken Peter Hoefnagels in het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid, een geloofsgesprek na de gebedsviering om 19.00 uur in de basiliek van de HH. Agatha en Barbara te Oudenbosch. Hij vertelde over de betekenis van het ambt van diaken en zijn eigen roeping.

Lees meer >>

Blijvende belangstelling voor de WJD

Dinsdag 13 September 2016 - Op dinsdag 6 september verzorgde het radio-programma Eigenwijs op Radio Zuidwest FM, Bergen op Zoom en een uitzending over de Wereldjongerendagen. Zuidwest FM is de lokale zender voor de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Ramon Roks en Martijn de Weert spraken enthousiast over hun ervaringen.

Lees meer >>

Vormelingen interviewen bisschop Liesen

Maandag 12 September 2016 - Op zaterdag 10 september zijn in de Laurentiuskerk in Oud-Gastel opnames gemaakt voor een nieuwe film van Lopend Vuurtje. Lopend Vuurtje is de jaarlijkse diocesane vormelingendag in het bisdom Breda. De werkgroep Lopend Vuurtje laat een speciale film maken, waarin vormelingen de bisschop van Breda interviewen.

Lees meer >>
Nieuw beeldmerk

Het bisdom van Breda introduceert binnenkort een nieuw beeldmerk. Dit maakte het bisdom bekend op het patroonfeest van het bisdom, Maria Tenhemelopneming 15 augustus.

Het nieuwe beeldmerk wordt gefaseerd ingevoerd. De eerste keer dat het ingezet zal worden is bij de introductie van de nieuwe website. De website van het bisdom wordt dit najaar vernieuwd.

Lees verder